Urbido: komplexní samospráva obcí

Dobrý den, vážení představitelé obcí a návštěvníci těchto stránek,

dovolte nám, abychom vás v krátkosti seznámili s vývojem naší webové aplikace určené pro všechny typy obcí a jejich efektivní samosprávu. Jak to vlastně začalo, probíhalo a především, co nás k tomu vedlo. Věřím, že s urbidem jste, nebo brzy budete spokojeni, a společnými silami budeme urbido nadále vylepšovat. Jde především o vás a usnadnění vašich každodenních činností.

Děkujeme.

Jak to vlastně začalo

Myšlenka na vytvoření zcela nové aplikace odlišné od konkurence a postavené tak, aby to skutečně mělo smysl a maximální užitnou hodnotu právě pro vás – obce, vznikla při finalizaci diplomové práce. Ta byla zaměřena na digitalizaci městského majetku formou 3D mapového modelu a propojení na software pro facility management (FM) - provoz a údržbu majetku.

Spojili jsme síly a začali makat. Měli jsme bohaté zkušenosti s facility managementem, tvorbou webových aplikací a stránek, a také se systémy pro FM. 

Postupně jsme rozšířili náš tým o další “ajťáky” a pokračovali v usilovné práci. A myslím, že se nám zadařilo. Dnes jsme tým nadšených lidí, kteří se rozhodli přispět veřejnému sektoru něčím novým.

 

Důležitá je spolupráce

Věříme, že pokud má vzniknout nějaký pomocný nástroj, měl by být velmi důkladně konzultován s finálním uživatelem, pro kterého je určen. A na základě vzájemné komunikace, zkušeností, postřehů a názorů být stvořen. A touto cestou jsme se také vydali my. Mnoho hodin konzultací právě s vašimi kolegy z obecních úřadů malých obcí i velkých měst nás dovedlo k nástroji, který je nyní k dispozici. Aplikace se bude nadále vyvíjet s vašimi potřebami a podněty, které nám dáváte. Děkujeme za ně!

 

Co vám aplikace přinese

Především zjednodušení každodenních činností spojených s chodem obce. Ať už jde o správu majetku, pasporty komunikací či osvětlení, přehled veškerých budov a parcel vždy aktuálních dle ČÚZK, až po přímou, jednoduchou a rychlou komunikaci s občany skrze naši aplikaci – prostřednictvím emailů nebo SMS. Také správu dokumentů, subjektů, které pro vás externě pracují a mnoho dalšího (více informací o samotné aplikaci zde. Pokud se chcete na cokoliv zeptat, napište nám, rádi vám odpovíme).

 

V čem je urbido jiné

Je pravda, že existují softwary, které podobné funkce umí také. Naše vize je však ve spojení všeho podstatného, co musí pracovníci obce denně zvládat a to mít přehledně, jednoduše a snadno dostupné odkudkoliv. Tedy vše pohromadě a online. To, k čemu je určeno několik softwarů, by urbido mělo zvládat samo. Jednotné řešení má mnoho výhod. Ušetříte tím finance vynaložené za několik softwarů, komunikujete pouze s jedním poskytovatelem (námi) a my vám vždy ochotně vyjdeme vstříc, máte vše přehledně na jednom místě a nemusíte přepínat mezi softwary. Je také zřejmé, že činnosti a procesy spojené s chodem obcí jsou navzájem propojeny a ovlivňují se. Jednotná aplikace tuto podstatnou věc zohledňuje a vše propojuje. Ať už jde o nemovitosti – občany – subjekty – dokumenty – komunikaci – provoz a údržbu – mobiliář atd.

 

Slovo na závěr

Webová aplikace urbido vznikla pro vás, municipality, a je stále zlepšována na základě vzájemné spolupráce s vašimi kolegy. Staňte se i vy součástí této skupiny a spolupracujte na jednoduchém, a přesto komplexním řešení pro chod obcí a jejich každodenních činností. 

 

Děkujeme všem, kteří již aplikaci užívají a svými podněty nám přispívají k vývoji.

 

S přáním mnoha úspěchů v osobním i pracovním životě za tým urbido,

Michal Faltejsek. | #jsmeurbido