Jaké problémy řešíme

V současné době se setkáváme s velmi cennými informacemi. Jsou to zpětné vazby a reakce od vás, obcí, které hojně navštěvujeme, a kde urbido nasazujeme. Společně řešíme vaše problémy a vytváříme řešení, která vám mohou pomoci. Nemáme patent na rozum, ale na mnoho neduhů jsme lék již našli a nezastavujeme se před překážkami. Pokračujeme a snažíme se vzít si od vás co nejvíce.

 Děkujeme, že nám urbido pomáháte tvořit. Společně!

Přehledná dokumentace .. orientujete se v záplavě papírů?

Zjistili jsme, že spousta z vás, ať již je na svých místech dlouho a má v papírech zajetý přehled a pořádek, nebo nově příchozí, který se v tomto chaosu nevyzná, by ráda pořádek v dokumentech v elektronické podobě. Ta má oproti papírům spoustu výhod. Jednak lze dokument velmi snadno a rychle najít, např. podle názvu nebo dle toho, k čemu se dokument vztahuje,.. a krom jiného nezabírá celou stěnu v kanceláři jako archivy a šanony.

Také se k němu dostanete odkudkoliv. Pokud se potřebujete operativně podívat na nějaký dokument a nejste zrovna ve své kanceláři, může to být problém. Při elektronické evidenci tento problém není a vy máte vždy vše přehledně a rychle po ruce.

Nepracujete s aktuálními daty? Vznikají vám duplicity?

Také jsme se velmi často setkali s problémem, který řeší aktuálnost dat a jejich duplikování. Tzn. například používání více softwarů k podobným úkonům. Je jasné, že pokud to nejde jinak, pak se to tak dělat musí. Ale co když to jinak jde? A co když je jiné řešení, které takový problém řeší? Pokud potřebujete změnit nějaký údaj, tak aby byl aktuální a použitelný, musíte ho změnit ve všech softwarech které používáte, protože nejsou provázané. Urbido je provázané a takový problém eliminuje. Pokud cokoliv změníte, tato aktualizace se propíše do všech částí aplikace a všem dalším uživatelům, kteří tak mohou ihned s aktuálními daty pracovat.

Dalším bodem je aktualizace dat, se kterými pracují obce nejčastěji – tedy data z katastru nemovitostí (ČÚZK). Provádíme každodenní aktualizaci a přehled o změnách v katastru, čímž opět zajistíme uživateli okamžitou práci s aktuálními daty a pohodlnou informovanost. Nemusíte si dohledávat, zda došlo ke změně či nikoliv. Aplikace urbido to dělá a hlídá za vás.

Hledáte potřebnou informaci dlouho?

Dnes každý pospíchá a každá ušetřená minuta může šetřit starosti vám i lidem, kteří za vámi chodí pro informace nebo se svým problémem. Šetření času tam, kde to lze, znamená méně práce pro vás, především méně zdlouhavé práce. Ušetřit čas lze mnoha způsoby. Jedním z nich mohou být přednastavené formuláře a sestavy, které jen vytisknete, podepíšete a během chvilky máte hotovo.

Jiným řešením je okamžitý přístup ke všem informacím. Z pohodlí domova, z terénu, z cest, konferencí, zasedání .. prostě odkudkoliv. Přihlaste se do aplikace a na pár kliknutí vyřešte případný problém. Nebo ho snadno a rychle předejte kolegovi, pokud jste například mimo kancelář nebo na dovolené.

Informace máte také velmi přehledně pohromadě a provázané. Tzn. už žádné zdlouhavé vyhledávání, složitosti a težkopádnosti. Urbido je intuitivní aplikace, kde se rychle zorientujete.. a během chvilky najdete co potřebujete.

Dostáváte včasné upozornění na důležité činnosti?

S urbidem na nic nezapomenete. Každý z nás používá papírky, upozornění, kalendáře, různé mobilní či jiné aplikace, které za nás hlídají důležité věci a události. Většinou opět spoustu papírů a chaos. Události a činnosti, které se vztahují k pracovním povinnostem a denním problémům pracovníků obcí za vás hlídá urbido. A včas vás vždy na tyto události upozorní – s informací o řešeném problému, připojeném dokumentu a dalších důležitých náležitostech. Velmi rychle se zorientujete v problému, na který díky urbidu nemusíte myslet, a snadno ho předáte nebo informujete pověřené osoby.

Komunikujete s občany? ..  občané vám mohou pomoci

Komunikace obce s občany je dnes klíčová pro spokojené fungování obou stran. Informujte je zavčas pomocí SMS nebo emailu o problémech nebo událostech, které se ve vaší obci dějí. Máte možnost vybrat například jen část obce nebo konkrétní ulici a pouze té poslat zprávu o nadcházející události. Nebo informujte všechny občany najedou o vámi plánované akci.

Občan by měl mít také přehled o mapě a určitých místech v ní.  Např. o místech sběru odpadu a dalších informacích. Nebo se podílet na anketách či pomoci se správou majetku. Pomocí aplikace vám může nahlásit místo černé skládky nebo identifikovat poruchu na osvětlení či mobiliáři. Dejte občanovi tuto možnost s aplikací urbido.

 

Společně tvoříme lepší řešení, lepší možnosti a chytřejší správu obce. Děkujeme všem obcím, kteří se na tvorbě urbida spolupodílí. Nezastavujeme. pokračujeme! #jsmeurbido